Sunday, 9 August 2015

Hanya Allah yang tahu



Kadang-kadang aku sendiri terfikir kenapa aku terlalu sayangkan persahabatan kita . Ya , kita kawan sejak form 1 lagi . Sejak umur 13tahun . Masa tu kita satu kelas . Awal-awal langsung tak bertegur . Memasing buat tak tahu je . Ada satu hari tu kita bertegur dan terus menjadi kawan . Semakin lama kita semakin rapat . Dari kawan terus kepada sahabat . Selama kita berkawan . Banyak kali bergaduh tapi tetap berbaik balik . Aku tak tahu kenapa tapi yang aku tahu aku suka berkawan dengan kau . Dulu aku langsung tak terfikir kita tetap akan kawan walaupon dah habis sekolah . Alhamdulillah . Allah masih kekalkan persahabatan kita . Tapi sekarang . Hari berganti hari . Sedar tak sedar kita semakin renggang . Dan semakin renggang . Kau tahu beb ? Aku rindu sangat persahabatan akrab kita . Terlalu rindu . Susah senang kau . Jatuh bangun kau . Aku cuba untuk bersama kau ketika kau memerlukan . Tapi terkadang aku terlepas pandang kesusahan kau . Maafkan aku . Terkadang aku rasa diri aku terlalu kecil . Tak layak untuk berkawan dengan kau . Maybe sebab selalu sakitkan hati kau . Entah lah . Dalam setiap perkara aku susah nak serius . Tapi walaupon aku tak serius tak bermakna aku tak berfikir . Beb . Aku tahu kau memang tak akan baca blog aku ni . Tapi satu hari nanti kalau kau terbaca . Aku nak kau tahu yang aku sangat sayangkan persahabatan kita . Kau nampak surat dekat atas tu ? Tu surat zaman sekolah dulu . Surat masa kita bergaduh . Dulu kita selalu bergaduh sesama sendiri kan ? Surat tu aku simpan sampai lah sekarang ni . Kau mesti dah tak ingat surat tu lagi kan ? Dalam surat tu kau cakap kau sayang aku , sayang persahabatan kita . Aku harap sekarang ni pon kau masih sayangkan persahabatan kita ni . Kadang-kadang bila aku rindu persahabatan kita yang dulu . Aku akan baca balik surat tu . Teringat segala kenangan . Hanya Allah yang tahu betapa sayangnya aku pada persahabatan ni .Hanya Allah yang tahu :)

Tuesday, 23 June 2015

Biar tak ramai asalkan yang ada itulah yang berguna




Sesetengah orang bukan tak suka ada kawan yang ramai . Mereka bukan tak suka berkawan . Tapi kadang-kadang lebih baik ada kawan yang sedikit tetapi ada untuk kita ketika susah dan senang . Yang sanggup melayan kerenah kita . Kadang-kadang bila ada kawan yang ramai tapi mereka hanya ada ketika kita senang dan ada yang mengutuk sesama sendiri . Lebih baik tak payah berkawan kan ? Dan lebih baik kenali seseorang itu dari dirinya sendiri bukan dari orang lain kerana tak semua orang berkata benar tentang seseorang itu . Kadang-kadang kawan kita sendiri mengutuk kita , tikam belakang and whatever lah . Sebab itu lebih baik cari sahabat daripada cari kawan . Ok bye . . . . .

Sunday, 7 June 2015

Terkadang ........






Dari dulu aku cuba untuk new life tapi entah kenapa aku sering teringatkan hal yang dulu . Perkara yang tidak membuat aku gembira . Entah kenapa aku sering teringat kan orang yang pernah muncul dalam hidup aku . Entah kenapa aku sering teringat kan orang orang yang aku sayang walaupon aku tahu mereka langsung tak ingat dekat aku . Entah kenapa terkadang aku terasa sunyi . Terasa kehilangan sesuatu yang aku sendiri tak tahu apa . Kadang aku pergi berjalan tanpa arah tuju hanya kerana ingin menenangkan fikiran . Ingin melupakan segala masalah walaupon hanya seketika . Terkadang aku senyum dan bergelak ketawa hanya kerana ingin menutup segala kesedihan yang ada . Tak siapa mengerti apa yang aku rasa . Terkadang aku mengeluh dengan kehidupan ini tapi aku tahu Allah dah merancang segalanya . Apa yang terjadi pasti ada hikmahnya kan ? Mahu atau tidak aku terpaksa laluinya walau berliku dan berduri . InsyaAllah aku mampu . InsyaAllah ....

Wednesday, 29 April 2015

A'Famosa With Them :)







Menghabiskan masa cuti hari isnin haritu pergi a'famosa dengan mereka . Team Wonderland . Diaorang memang the best . Happy dapat lepak dengan dorang ni . Walaupon pergi berlapan je tapi memang syok . Dari pagi sampai ke petang dok berendam dalam air . Hahaha . Balik je semua diam je dalam kereta sebab dah penat sangat . Lepasni kalau jadi nak pergi Sunway Lagoon pulak . Harap harap lah menjadi . Hihi . I will miss this moment .

Saturday, 25 April 2015

Si Sahabat













Pejam celik pejam celik dah 7 tahun aku berkawan dengan dia ni . Start kenal dia dari form 1 . Satu sekolah dengan aku dulu . Act aku tak sangka dia akan tetap jadi kawan aku walaupon dah habis sekolah . Hahaha . Dulu masa zaman sekolah memasing buat hal sendiri . Kekadang tak bertegur pon . Tapi siapa sangka kan walaupon dah habis sekolah kitaorang tetap menjadi kawan malah menjadi kawan baik . Hahaha . Kenangan . Bila di ingatkan balik rasa kelakar pon ada . Kekadang bergaduh , kekadang berbaik . Biasalah tu kan . Adat berkawan . Hanya Allah je yang tahu betapa sayangnya aku dekat persahabatan ni . Walaupon kekadang aku terasa hati dengan dia . Tapi aku memang tetap bersabar sebab aku tahu terkadang aku juga ada sakitkan hati dia . Dia yang banyak dengar cerita aku , luahan aku , masalah aku . Dia jugak lah yang tolong aku bila aku susah . Tapi hari berganti hari . Aku sedar sesuatu . Aku sedar yang persahabatan ini makin renggang . Persahabatan ni dah tak macam dulu . Mungkin disebabkan peredaran masa banyak yang berubah .  "Mokk . aku tahu kau memang takan baca apa yang aku taip dekat blog ni . Aku cuma nak cakap thanx sebab sudi jadi kawan aku . Walaupon persahabatan kita semakin renggang . Aku tetap harap ia bertahan"

Geng gua







Ehh . Bebudak ni . Hahaha . Geng geng Wonderland . Sekarang ni memane aku pergi mesti dengan bebudak ni . Balik kerja melepak . Hari tak kerja pon melepak jugak . Hari hari ngadap muka dorang . Hahaha . Try lepak setable dengan kitaorang . Pasti tergelak sakan . Tapi lepasni memasing akan berpecah . Kepada yang nak belajar tu . Belajar rajin rajin . Capai matlamat dan cita cita korang semua :)

I'm Back !


 New Life ! New Story !





Setelah lama menyepi di blog . Now i'm back ! Banyak cerita yang hendak dikongsi bersama sebenarnya . Tapi itu sekejap lagi lah kan . Rindu jugak nak update blog ni . Tapi busy sampaikan tak ada masa nak update . Bertahun dah berlalu . Followers aku sihat tak ? Hahaha . Now aku lebih kepada diri aku sendiri . Banyak yang dah berubah dalam hidup aku sekarang ni . Pelbagai dugaan dan cabaran . Menangis gembira suka duka . Tapi itu semua ujian dariNya . Semakin hari semakin membesar . Hahaha . Nak kata bahagia tak ada lah bahagia sangat . Hihihi . Takpe lah . Gemok itu kan comel . Hiks . Pelbagai dugaan yang datang sekarang ni . Pelbagai ragam manusia yang aku jumpa . Ada yang datang dan terus setia bersama . Ada yang datang dan berlalu pergi begitu sahaja . Ada yang kekadang muncul kekadang tenggelam . Biasalah lumrah kehidupan . Walau apa pon yang terjadi . Kita kena lah teruskan hidup . Berdiri di atas kaki sendiri . Jangan terlalu mengharapkan pertolongan orang . Bayang-bayang kita sendiri pon akan tinggalkan kita di dalam kegelapan .